Kategorier
Blog Sejlferien

4 gode grunde til at leje båd udenfor industriferien

Når du skal holde sejlferie i Danmark, så vil du gerne have mest muligt ud af den. Danmark fra søsiden er en fantastisk oplevelse i rigtig mange af årets måneder. Ikke kun i juli måned, men også før og efter industriferien.

Alle vores udlejningsbåde er bygget til al slags vejr, som de lunefulde danske vejrguder kan finde på at byde os. Derfor kan I trygt tage afsted på alle tider af året i vores både.

På denne side lister vi nogle grunde op, som er gode at overveje inden du lejer, og når du skal planlægge din sejlferie.

Du kan også finde inspiration i vores spændende turforslag og turtips.

1. Plads i havnene

Når du lejer båd i maj og juni, så er du nærmest garanteret en plads i stort set alle havne i Danmark. Nogle af de populære og elskede havne fx. på Samsø og i Det sydfynske ø-hav er så velbesøgte, at du skal gå tidligt i havn, når du sejler i højsæsonen.

I juli måned er der masser af liv og stemning i havnene, men det kan være svært at få plads, og du kan derfor være nødsaget til at planlægge din rute sådan, at du kan gå tidligt i havn i de mest populære havne.

Hvis du vælger at sejle tidligere eller senere på sæsonen, er der ofte mere plads i havnene. Du skal derfor ikke bekymre dig om pladsmangel. Dette gælder naturligvis også på landjorden, hvor det kan være lettere at få plads på den lokale kro eller røgeriet ved havnen.

2. Det danske vejr

I Danmark er sommeren lang. Det føles som om det knap blev forår før vi kan smide jakkerne. De seneste år kommer de varme dage tidligere og tidligere på sæsonen. Du kan derfor sagtens have lune sommerbriser allerede i maj og nyde solen i cockpittet.

Det danske vejr har altid været meget uforudsigeligt. Men en god omgang sommerregn gør jo heller ikke noget på sejlerturen. Det kan være drøn hyggeligt at sidde i cockpittet med trommende regndråber på cockpitteltet. Den perfekte setting til en god, hyggelig middag eller en omgang yatzy. Sommervejret kan også sagtens strække sig langt ind i september måned.

3. Økonomien

Mange steder er der penge at spare når man sejler udenfor industriferien. I Jim Søferie er lejeprisen for eksempel reduceret i maj måned. Men også i flere havne er der forskel på prisen. Derfor kan det være en økonomisk fordel at sejle før eller efter juli måned. Det kan godt virke som småpenge at spare, men kan vi ikke allesammen godt lide ikke at betale fuld pris?

4. Flere muligheder

Når du sejler udenfor industriferien har du ofte flere muligheder for at kombinere din sejlerferie med ekstra udstyr og oplevelser. I Jim Søferie har vi ekstra udstyr i et begrænset omfang. Fx gummibåde og påhængsmotorer. I højsæsonen er disse ofte svære at få fingrene i, imens der udenfor højsæsonen er mindre bookinger af ekstra udstyr.

Derfor kan du måske fristes til at bruge nogle af de penge, du sparer, ved at leje udenfor højsæsonen til ekstra udstyr og oplevelser. Det kan være en skøn oplevelse at fiske fra gummibåden eller at lade de større børn tage på oplevelse i den i havnene.

Når trafikken i bælter og sunde er lavere, vil dyrelivet også have en tendens til at kigge frem og hilse på. Der er derfor ofte god mulighed for at hilse på marsvin og sæler udenfor højsæsonen. Det er en af vores personlige favoritoplevelser, når vi holder ferie til søs.

Marsvin i Kerteminde bugt

Læs vores turforslag