Kategorier
Sejlferien Blog

5 grunde til at tage på sejlferie i Danmark

Overvejer I at tage på sommerferie i Danmark? Tag på sejlferie i Danmark. Det bliver en ferie du aldrig glemmer!

Selvom der er skønt i Danmark, så rejser utroligt mange danskere hvert år til udlandet. Verden er stor, der er meget at opleve, men behøver vi egentligt at rejse så langt væk for at få skønne oplevelser og dejlige minder?

Sommerferie i Danmark

Overvejer I at holde jeres sommerferie i Danmark? I denne artikel beskriver vi fem gode grunde til at tage på sejlferie i Danmark:

  1. Danmark er et unikt land at sejle i.
  2. Sejlerferie i vores sejlbåde er lig med bæredygtig ferie.
  3. I en sejlbåd holder I sommerferie i et med naturen.
  4. Sejlerferier giver jer mulighed for både at være jer selv og at finde nye fællesskaber.
  5. Frihed til selv at vælge hvad I vil lave og hvor I vil hen. Og så er der maden. Alle de danske sommerretter, der egner sig godt til at spise ombord.

Hvis I overvejer at stikke til søs, kan I se nærmere på vores både eller læse om fordele og ulemper ved at eje og leje båd.

1. Danmark, et unikt land at sejle i

Danmark har 8750km lang kystlinje, hvilket i sig selv gør Danmark til et unikt søfartsland. En sommerferie i Danmark til søs er helt unik med alle vores hyggelige havnebyer, vores øer og vores mange fine strande. For ikke at tale om vores flotte naturområder. Du kan læse vores turforslag, der indeholder nogle af de bedste destinationer for tursejlere i Danmark.

Danmarks historie som søfartsnation har sat sine tydelige præg på både vores byer og i vores mentalitet. Vi har arbejdet, bosat os og levet omkring havne og langs kysten igennem mange år.

Vores havne bærer præg af det maritime liv, som vi som nation også dyrker i fritiden. Jollesejlere, kajakker, windsurfere, fritidsdykning og meget andet. Havnene i Danmark vil altid være et samlingspunkt for både fritid, fornøjelse og for en del erhverv endnu.

Der er mange måder at holde ferie i Danmark på, men noget af det som gør Danmark til en særlig unik sejlernation, er de uendelige muligheder for at holde sejlerferie med større eller mindre stræk imellem havne og ankerpladser.

2. Bæredygtig sommerferie

Selvom bæredygtighed præger vores samtid, er det et flertydigt ord. For tiden er det gået op for mange, at det giver mening at leve bæredygtigt. Både hvad angår klima, natur og miljø, men også i det nære og mere private skal tingene hænge sammen.

Én ting er miljøhensynet, eller, mangel på samme, når vi vælger at belaste vores klode ved at sætte os ind i en flyvemaskine og rejse langt væk. Noget andet er tiden vi bruger på rejseaktivitet. Hvis du holder ferie i Danmark skærer du betydeligt meget af din rejsetid, og du får derved mere tid til det vigtige, samværet med dine nærmeste og tid til bare at være. Rejsetiden er i sig selv noget af mest fascinerende ved en sejlerferie.

3. Sommerferie i et med naturen

Sejlads handler netop om at udnytte de resurser naturen giver dig. Nemlig vind og strømme i vandet. Det kan være en enormt befriende følelse at rejse med hjælp af naturens kræfter og i samspil med disse og skibet.

Nogle sejlere går højt op i at sejle efter den absolut optimale udnyttelse af vind, vejr og søen. For andre er det måske bestemte destinationer eller hygge som er i højsædet.

Uanset hvordan du kan lide at sejle, så giver sejlads en unik følelse af frihed. Du bestemmer selv hvor du vil sejle hen, du kan sejle med vinden eller efter planlagt rute, du kan blive flere dage på en hyggelig ø eller du kan sejle natten igennem for at nå en bestemt destination.

Det er ikke kun til søs, I oplever naturen fra sin bedste side. Mange af de steder I kan sejle hen, får I god mulighed for at opleve smuk natur til lands.

4. Vær jer selv og find nye fællesskaber

Du kan finde frihed og fællesskaber på mange forskellige måder i Danmark, f.eks. ved at campere og køre fra campingplads til camignplads. Når du sejler har du en perfekt kombination af frihed og fællesskaber.

I havnene oplever du et dejligt fællesskab sejlererne imellem på de forskellige havne, du oplever de lokale kulturer og miljøer, men du har også friheden til at lette anker og planlægge næste destination uden forhåndsbookinger.

I en båd bestemmer I selv, hvor I vil hen og I kan besøge venner og familie i Danmark og invitere dem ombord til et glas eller noget at spise.

5. Frihed til at vælge selv

Kender du til at blive træt af all-inclusive-buffetten på dit charterhotel? Om bord på en båd kan du enten handle ind og lave din mad selv, supplerer med lokale grøntsager fra boder og frisk fisk fra kutteren på havnene.

At spise lokale varer som du selv tilbereder i pantryet og spise i cockpittet, det er da en frihed. Eller du kan spise lokalt på restauranter eller røgeriet på havnen.

Mange af vores både har god plads i salonen såvel som i cockpittet til, at I kan have gæster ombord i de forskellige havne I besøger.

Stik til søs med JIM Søferie

Vi håber at vi har givet jer inspiration til eller bekræftet jer I, hvorfor det giver mening at sejle, når I holder sommerferie i Danmark.

I kan læse om vores tilgang til vedligehold af både, vores service, læse om vores filosofi “100% sejlglæde uden at eje”, og finde en båd der passer til jeres behov.