Hallberg-Rassy 40

Inspireret af de helt store kapsejladser

Hallberg-Rassy 40 er en langdistance turbåd af højeste kvalitet fra værftet på den svenske ø Orust. Båden er resultatet af værftets årtier lange erfaring med bådbygning.

Hallberg-Rassy 40 er designet af Germán Frers fra Argentina. Designet bygger på Frers’ erfaringer med at designe både til Volvo Ocean Race og America’s Cup. Hallberg-Rassy 40 har forfriskende nye detaljer samtidig med, at den fører Hallberg-Rassys traditioner i design videre i moderne båddesign.

I denne Hallberg Rassy 40 når håndværket nye højder og kombineres med en hidtil uset elegance.  Frers know-how har bidraget til skrog-, ror- og køldesign, der giver en længere vandlinje end sammenlignelige både.

Plads og komfort

Hallberg-Rassy 4o har udover sine eminente sejlegenskaber også plads til et stort crew, som kan leve komfortabelt ombord. Der er plads til en stor familie, et stort vennecrew, flere generationer eller et par, der vil nyde den ekstra luksus og fremragende rummelighed ombord. Båden er med sin bovpropel til at manøvrere i havn med kun to ombord.

Du finder næppe en mere komfortabel sejlbåd til dine togter i de danske farvande. Der er god plads i agterkahytten til at rumme en mindre familie. Det er en fornøjelse at kokkerere ombord i det rummelige pantry, hvor du har udsyn til hele den rummelige båd. I salonen er der rigeligt med sidepladser, selv når salonbordet ikker er slået helt op. Skipper og navigatør har god plads ved kortbordet til at planlægge togtet.

En sikker verdensomsejler

I både sejlegenskaber og indretningen under dæk kan man se at Hallberg Rassy 40 er bygget til at kunne sejle verden rundt. Båden er bl.a. med sit centercockpit en meget sikker båd at sejle i selv ved meget høj sø. Med tiden er Hallberg-Rassy 40 blevet til vores favorit når vi selv skal holde familieferie med børn og børnebørn. Hun sejler fremragende, ligger stabilt i vandet og så har hun en virkelig høj komfort. Vi er ret vilde med det store pantry.

Specifikationer

CE-kagtegoriA – Unlimited ocean voyages
Skroglængde12.40 m
Maks. vandlinje u. sejlads11.52 m
Vandlinje10.60
Bredde3.82 m
Dybgang1.99
Displacement10.000 kg
Blykøl4.100 kg
Sejlareal med forsejl80.8 m²
Mastehøjde, inkl. antenne19.5 m
MotorYanmar 4jH4E
Cylindre4
kW / HP40 / 54
Maksimal moment159 Nm / 1800 rpm
Motor displacement2.2 liter
Diesel230 liter
Vand460 liter

Se billeder af interiør