Aarhus, Ebeltoft, Samsø, Anholt og Den svenske skærgaard mm.

Området nord for Aarhus er kendt som et af de mest varierede sejlområder i Danmark. Mulighederne er næsten uendelige. De mange bugter, vige, halvøer og øer byder på gode muligeder for at ligge for svaj.

Mod nord tager vi en tur til Nappedam, som er idyllisk beliggende midt mellem skov, bakker og strande. Her kan I tage en cykel- eller gåtur i Mols Bjerge og nyde den smukke natur. I kan lægge til i den lille havn i smukke Knebel Vig. I kan også lægge for svaj i Begtrup Vig, hvor der er rig mulighed for at nyde et rigt fugleliv og måske fange nogle fisk. I kan også sejle til Kongsgaarde Bro og købe fiskene i stedet for og nyde den naturskønne badestrand. Ebeltoft er også et besøg værd. Her kan I besøge det imponerende skib Fregatten Jylland og tage en gåtur i den smukke by med de flotte gamle huse. Husk at smage deres lækre Bolcher i Bolchekogeriet og besøg eventuelt det fine glasmuseum og -pusteri på havnen!

Mod syd finder I Tunø, som ligger på nordvestsiden af Samsø. Tunø er en sand børneperle. Her har børnene altid noget at lave og nogen at lege med. Biler er der ingen af på Tunø, og det giver en helt særlig stemning af øliv. Lokale giver en tur øen rundt bagi en traktorvogn til en rimelig betaling. Hvis I har et par timer, kan I får en dejlig gåtur øen rundt. De senere år er der sket en udvikling af havnen, som nu byder på fiskehandler og en hyggelig lille restaurant/café, hvor man kan spise lækre danske sommerretter. Der ligger en børnevenlig badestrand lige opad marinaen og tæt på havnen ligger der også en stand med friske grøntsager.

Tæt på Tunø, på den anden side af vandet, ligger Maarup på Samsø. Her finder I et af de smukkeste naturområder i Danmark. Lej en cykel og tag en tur nordpå, hvor I kan gå en tur i den smukke natur.

Vær forsigtig når I passerer Bosserne, hvor I kan hilse på sælerne. Flyd (med motoren slukket) langs det opmarkerede fredede område og sælerne kan finde på at dukke op for at se jer an.

Nu går turen videre mod Grenaa. Her finder I Kattegatcenteret, som ligger på selve havnen, og bestemt er et besøg værd. De store hajer og rokker vil forhåbentlig ikke skræmme livet af jer, når I står under vandet, og de kommer svømmende over hovedet på jer. Tag afsted tidligt om morgenen mod Anholt, øen hvor den eneste rigtige ørken i Europa ligger. Øen byder på det lækreste havvand og flotte kridhvide strande op og ned af havnen. Børnene vil elske Anholt.

Fra Anholt går turen til Vestkystens skærgård i Sverige eller Læsø med de idylliske tanghuse. I kan købe masser af hummere og andre skaldyr til en fair pris direkte fra fiskerne på havnen. Hvert år afholdes der Hummefestival på Læsø.

I Skagen kan I opleve det særlige dagslys, som har inspireret nogle af de største danske malere. Glem ikke at besøge museerne inden I krydser Skagerak på vej til de Norske bjerge.

Vi har alt I skal bruge i planlægning af jeres rute og til sikker navigere ombord i alle vores både. Husk, altid at navigere efter papirsøkort!

Ombord i alle vores både er der:

  • Nyeste version af søkort
  • Transportørtrekant
  • Kurslineal
  • Stikpasser
  • Blyanter
  • GPS og bog med waypoints
  • Kortplotter i cockpittet
  • Havnelods

Læs vores andre turforslag

En uges sejlferie: Fyn og en tur til Samsø

To ugers sejlferie: Sjælland rundt