Kategorier
Sejlferien Blog

Turtip: Reersø

Perlen et stenkast fra Kerteminde

For os selv og mange af vores kunder, går turen som oftest nordpå mod Samsø, Endelave, Tunø og videre mod Aarhus, Ebeltoft og Anholt eller sydpå mod Lundeborg og videre til de sydfynske øhav.

På det seneste har mange af vores kunder besøgt Reersø, som ligger på den anden side af Storebælt kun ca. 3-4 timers sejlads fra Kerteminde. Alle kom de tilbage med rosende beretninger om den lille havneby. Med alle de anbefalinger kunne vi ikke andet end at besøge stedet selv.

Krabbefangst i Reersø.
Reersø fra søsiden.

Havnen er lille, men med mulighed for at finde plads, i en travl sommerferieuge hvor bådene liger 8 og 9 udenpå hinanden i Ballen.

På selve havnen ligger et fiskeudsalg, hvor I kan købe den friskeste fisk, som havnens fiskere kommer ind med. I samme butik kan I købe lækre fiskefrokoster, som nydes under parasoller foran butikken.

Aftensmad i cockpitteltet med de friskeste rødspætter fra Reersø.

Tæt ved havnen finder I velholdte toiletter og bad til de sejlende gæster, her er også vaskemaskiner til rådighed. På havnen ligger desuden en fin legeplads til letmatroserne.

En frisk gåtur på 900 m. fører jer til den lille lokale købmand, som har et godt udvalg størrelsen taget i betragtning. Herfra kan I gå videre op gennem byen, hvor I støder på to keramikere, en butik med forskellig brugskunst og grej til køkken samt indretning. Går I lidt videre kommer I til byens populære kro, som tilbyder stegt flæsk ad libitum om tirsdagen. Hvis I vil have plads om tirsdagen skal I nok bestille bord mindst to dage i forvejen. Går I videre kommer I forbi kirken og byens Amerikanerbilmuseum.

Længere oppe i den anden ende af halvøen, i sommerhusområdet, finder I café Vilhelm, som byder på de lækreste autentiske thairetter og den 100% hjemmelavede hotdog med vildsvinepølse, der er en bid eller to værd.

Derudover er byen omkranset af den smukkeste natur, som indbyder til gåture og smukke solnedgange.

Vi kan på det varmeste anbefale Reersø som eks. den første havnedestination på vej ud eller den sidste havn på vej hjem.

Udkigsposten holder udkig efter marsvin.

På vejen fra Reersø til Kerteminde mødte vi marsvin, der fulgtes med os et stykke ad vejen. Marsvin kan man opleve flere steder i de danske farvande, både i bælterne og omkring øerne. Men i storebælt, ved Romsø og i Kerteminde bugt, der er der altid gode chancer for at spotte de søde små hvaler.

Sejlads med marsvin på vej hjem fra Reersø.

Læs vores andre turforslag

En uges sejlferie: Fyn og en tur til Samsø

To ugers sejlferie: Sjælland rundt