Hallberg-Rassy 342

Hallberg-Rassy 342 er en moderne og velsejlende langdistancekrydser. Det tyske sejlmagasin Yacht skriver om båden:

“Designeren, German Frers, har givet denne bestseller mere komfort og mere elegante linjer. Sejlegenskaberne er formidable. Selv ved svage vinde, forøges skibets hastighed helt ubesværet ved selv det mindste vindstød. Hun reagerer straks på styring af roret, men ikke på en nervøs måde. Fra det øjeblik du sætter sejl giver hun en følelse af tryghed, en følelse der bevares selv i friske vinde. Skroget og dækket er fuldstændigt lammeleret og støbt i en polyesterblanding, hvilket resulterer i en kompromisløshed i skroget, som giver båden en mere komfortabel sejllads i høj sø.

Den høje standard for bådebyggeriet gør sig gældende igennem hele byggeprocessen og står tydeligt frem selv for ikke-eksperter. Det er ikke kun det præcist tilpassede snedkererede interiør, dimensionerne og følelsen mahogniet udstråler med sin lakerede finish som giver skibet sin bløde ynde. Selv i de områder, som er skjulte for øjet, er Hallberg-Rassy foran sine konkurrenter. For eksempel er alle varmeslanger dobbelte for at minimere varmetabet. Vandpumpen er ikke bare installeret et tilfældigt sted, hvor der lige var plads, den er nøje tilpasset det isolerede maskinrum på gummifødder således at støjniveauet reduceres. Alle disse ting er et bevis for, hvor dedikerede Hallberg-Rassy er til konstant at flytte grænserne i forsøget på at sikre deres kunder det ideelle krydstogtskib.”

Den rummelige storesøster

Den nye Hallberg-Rassy 342 er en hurtig turbåd, der kombinerer glæden ved at sejle med en behagelig rumlighed. Hallberg-Rassy 342 er et nyt design fra 2006, der tilbyder lidt mere af alt det, der allerede gav HR 34 succes. Nøgleord som glæde ved sejlads, tidløs elegance, høj komfort, smukt træværk og let håndtering gælder for begge modeller. Imidlertid gør den nye HR 342 mærkbar bedre udnyttelse af dens pladsen.

Men det har naturligvis en pris.

Hvis vi skal finde en forskel på HR 34 og 342, har den nye Hallberg-Rassy 342 efter vores mening ikke helt så elegante linjer som sin forgænger, men den sejler lidt hurtigere fra vinden, men ikke mod vinden – der er den originale HR 34 simpelthen fremragende sejlende og derfor er en sammenligning på sin vis unfair.

Fordækket er meget slankere i vandlinjen og bærer derfor mindre; desværre resulterer dette i et højere fribord og ikke så elegante linjer, men til gengæld får du god beskyttelse i cockpittet og en tør sejloplevelse i hård sø. Vi har prioriteret bovpropel som standardudstyr på begge vores HR 342, så alle vores kunder, på trods af det høje fribord, kan have fuld kontrol over skibet under havnemanøvrer i tværvind.

Komfort der kan mærkes

Vi synes selv at 342 er en storesøster til 34’eren i forhold til komfort om bord. De lave forkøjer giver dig væsentligt mere plads og komfort når du anduver din køje om aftenen. Det lidt bredere skrog kan både mærkes i højden når du bevæger dig rundt i salonen, når du arbejder i pantryet og når du sidder ved kortbordet.

Selv Jørgen, som ellers foretrækker salonkøjerne, kan sove godt i forkahytten på 342’eren. Det indikerer for os, at forkahytten rent faktisk er stor på vores 342’ere, i forhold til bådens størrelse.

Det er altså en båd som føles mere rummelig i forhold til sine forgængere. Den har stadig har virkelig gode sejlegenskaber, men må alligevel se sig slået af den sublimt sejlende Hallberg-Rassy 34 lige på det punkt.

CE-kategoriA – Unlimited ocean voyages
Skroglængde10,32 m
Vanlinje9,09 m
Bredde3,42 m
Dybgang1,82 m
Mastehøjde inkl. antenne17,20 m
Displacement5 300 kg
Blykøl1 950 kg
Sejlareal med forsejl60 m²
Volvo Penta dieselmotorType: D1-30:  29 HP
Fart med moter6 knob
Diesel165 liter
Vand265 liter
Kahytter3
Køjer6

Se billeder af interiør